Een gezondere manier van leven

Een gezondere manier van leven

Flitst jouw leven als een bliksemschicht aan jou voorbij? Ben je continue bezig met haasten en voel je je daardoor geleefd? Ben je op zoek naar ontspanning , naar een gezondere manier van leven? Dan is Yoga echt iets voor jou. Je vindt er niet alleen rust, ook de balans tussen lichaam en geest wordt ermee hersteld. Dit alles bereik je door het doen van Yoga oefeningen. Je hoeft er niet al fit en soepel voor te zijn, Yoga helpt je om dat te worden. Ook maakt het niet uit of je jong of oud bent, Yoga is er voor iedereen. 

Yoga heeft nog steeds een zweverig imago. Gelukkig dat veel mensen vandaag de dag begrijpen dat Yoga meer is dan een spirituele vlucht. Dit zet meer en meer mensen aan om zich in Yoga te verdiepen of een aantal lessen te volgen zodat zij zelf kennis kunnen maken met  de enorme helende werking die van Yoga uitgaat. Waar veel mensen in de praktijk tegen aanlopen is dat men zich niet aangetrokken voelt tot de Indiase cultuur of filosofie die er achter zit. Regelmatig verwart men Yoga met een religie. Niets is minder waar. Yoga ‘embraces’, ofwel omarmt alle religies, betekenend, een ieder met of zonder religie kan Yoga beoefenen. Yoga heeft en wil geen invloed hebben op iemands geloof. Yoga is hooguit ‘a way of life’. 

Het beoefenen van Yoga levert op korte termijn al resultaat. Fysiek zorgt Yoga niet alleen voor een soepeler lichaam dat langer gezond blijft, Yoga werkt ook sterk op de werking van de organen. Deze gaan beter en efficiënter hun werk doen. Mentaal zorgt Yoga voor meer evenwicht waardoor we rustiger worden in het volbrengen  van onze verplichtingen en keuzes. Yoga brengt ook meer overzicht. Door het ontwikkelen van je aandacht, het intellect, wordt de mind stiller. Hierdoor worden we minder impulsief en zijn we beter in staat werkelijk te bepalen wat goed voor ons is, wat de juiste keuzes zijn en bóvenal gelukkiger te zijn. Mindfulness ten voeten uit!

Yoga Knowhow, gevestigd in Hoek van Holland, aan de rand van het Westland, biedt Yogalessen aan voor iedereen. Je kunt bij ons in de ochtenden en avonden Yogalessen volgen. De lessen worden gegeven door Yogi Sundar van maandag tot en met zaterdag. Yoga Knowhow biedt diverse yoga lessen. De lesstof is gebaseerd op Hatha en Raja Yoga. Je werkt hiermee aan je fysieke conditie en spreekt het herstellend vermogen van het lichaam aan. Raja helpt om je aandacht te vergroten, waardoor je meer bewust wordt. Raja is de wetenschappelijke manier van benaderen, Hatha de fysieke. Uiteraard worden niet in alle Yogascholen dezelfde lessen gegeven. En het is zeker waar dat niet alle Yogascholen een duidelijk onderscheid maken tussen Yoga, filosofie en religie.

De tijden en verschillende Yogalessen kun je vinden onder ‘Onze lestijden’.  Wil je meer informatie? Vul het antwoordformulier in onderaan de site. Ook kun je je hier opgeven voor een proefles.

Onze Lessen

Dynamic yoga *  Hatha yoga flow

Deze les duurt 45 min. en heeft minder aspecten van yoga. Geen ademhalingsoefening, maar wel aandacht voor de ademhaling tijdens de les.Yoga in een modern jasje dus! Tijdens deze les werk je aan je conditie en dit past prima als je een drukke agenda hebt, maar toch iets wilt.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les, tijdens deze les is fluisteren toegestaan
 • Bewegen
 • Inspanning
 • Yogaflow, dynamisch bewegen
 • Diepte ontspanning

Authentieke yoga * Hatha / Raja yoga

Deze les duurt 90 minuten. Beleef alle aspecten van yoga. Ademhalingsoefening tijdens de les (Pranayama). Niet religieus, wel spiritueel. Versterk je zelf herstellend vermogen. Voor als je meer tijd wilt besteden aan jezelf. Als het duidelijk is dat je je levensstijl wilt veranderen.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les in stilte
 • Ademhalingsoefeningen, wisselend per les
 • Ontspanning
 • Bewegen
 • Houdingen aannemen en vasthouden, statisch
 • Diepte ontspanning

Als je een begin wilt maken om fitter te zijn

Je bent altijd eerder welkom om even te zitten of door een yogablad te bladeren
Yoga: geen beter, maar meer mens.


Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (Authentieke yogales)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Dinsdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Dinsdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Donderdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Donderdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Zaterdagochtend 09.30 tot 10.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Zaterdagochtend 10.30 tot 11.15 (Dynamic Level 2 yogales)

De nieuwe lestijden gaan in met ingang vanaf 15 januari.
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Authentieke yogales (90 min)    1x p/wk € 48,00 p/mnd
Dynamic yogales (45 min)  1x p/wk € 25,00 p/mnd
Authentieke yogales (90 min) 2x p/wk € 83,50 p/mnd
Dynamic yogales (45 min) 2x p/wk € 48,00 p/mnd
Losse les authentieke yogales   € 15,50 p/mnd
Losse les dynamic yogales   €   8,00 p/mnd
Proefles authentieke yogales   € 10,00  
Proefles dynamic yogales   €   6,00  
Strippenkaart a 5x authentieke
yogales of 10x dynamic yogales
  € 65,00

 

Priveles Yoga   € 58,00   
Bodywork                                            € 58,00