Inzicht

Inzicht

De focus bij Yoga Knowhow ligt op het doen. Immers, wanneer we zelf ervaren weten we werkelijk waar het over gaat. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van zowel lichaam als geest. Yoga betekent namelijk ‘eenheid’. Eenheid wordt bereikt door de verschillende aspecten van Yoga te oefenen. Zolang we onze aandacht richten op slechts een aspect van het geheel, zal het niet leiden tot de balans waar we naar op zoek zijn.

Veel mensen kennen Yoga als een methode om de fysieke gesteldheid te verbeteren. Door middel van oefeningen wordt je lichaam sterker en soepeler. Maar als dit het enige doel is, kunnen we dat ook in de sportschool bereiken. Het verschil tussen Yoga en een normale workout zit echter in de aandacht waarmee je je oefeningen uitvoert. Door goed naar je lichaam te luisteren, leer je je grenzen kennen. Je kunt deze bewust opzoeken en stap voor stap een stukje verleggen. Binnen korte tijd kun je enorme vooruitgang boeken, juist door je eigen mogelijkheden te respecteren. 

Aandacht en observatie spelen hierin een belangrijke rol. Maar niet alleen voor de oefeningen zelf. Heb je wel eens bewust naar je ademhaling geluisterd? Zonder adem, ook wel ‘prana’ genoemd in Yoga, kunnen we niet leven. Het is het eerste wat we doen wanneer we geboren worden, het laatste voordat we sterven. Bij Yoga Knowhow besteden we hier dan ook aandacht aan. ‘Pranayama’, ofwel ademhalingsoefeningen, vormen een belangrijk onderdeel van de lessen. Het helpt je om blokkades in het lichaam op te lossen, zodat de adem vrijer stroomt. Het effect is dat je je meer ontspannen voelt, terwijl er tegelijkertijd meer energie wordt opgebouwd in je lichaam. 

Observatie vindt ook plaats tussen de Yoga-oefeningen door. Juist wanneer je ontspannen bent kun je je focus richten op de uitwerking van al je inspanningen. Hoe voelt je lichaam? Zijn er nog ergens spanningen terug te vinden? Raak je verzeild in allerlei gedachten? Door te observeren zul je bepaalde patronen gaan herkennen en kun je deze doorbreken. De ontspanning is dus even belangrijk als de inspanning. 
Bij  Yoga Knowhow in het Westland nemen we al deze aspecten mee in onze lessen. Aandacht, welzijn, inspanning en ontspanning. Zo blijf je in balans. Wil je dit ook eens ervaren? Meld je dan aan voor een proefles via ons contactformulier. 

Onze Lessen

Dynamic yoga *  Hatha yoga flow

Deze les duurt 45 min. en heeft minder aspecten van yoga. Geen ademhalingsoefening, maar wel aandacht voor de ademhaling tijdens de les.Yoga in een modern jasje dus! Tijdens deze les werk je aan je conditie en dit past prima als je een drukke agenda hebt, maar toch iets wilt.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les, tijdens deze les is fluisteren toegestaan
 • Bewegen
 • Inspanning
 • Yogaflow, dynamisch bewegen
 • Diepte ontspanning

Authentieke yoga * Hatha / Raja yoga

Deze les duurt 90 minuten. Beleef alle aspecten van yoga. Ademhalingsoefening tijdens de les (Pranayama). Niet religieus, wel spiritueel. Versterk je zelf herstellend vermogen. Voor als je meer tijd wilt besteden aan jezelf. Als het duidelijk is dat je je levensstijl wilt veranderen.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les in stilte
 • Ademhalingsoefeningen, wisselend per les
 • Ontspanning
 • Bewegen
 • Houdingen aannemen en vasthouden, statisch
 • Diepte ontspanning

Als je een begin wilt maken om fitter te zijn

Je bent altijd eerder welkom om even te zitten of door een yogablad te bladeren
Yoga: geen beter, maar meer mens.


Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (Authentieke yogales)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Dinsdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Dinsdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Donderdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Donderdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Zaterdagochtend 09.30 tot 10.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Zaterdagochtend 10.30 tot 11.15 (Dynamic Level 2 yogales)

De nieuwe lestijden gaan in met ingang vanaf 15 januari.
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Authentieke yogales (90 min)    1x p/wk € 48,00 p/mnd
Dynamic yogales (45 min)  1x p/wk € 25,00 p/mnd
Authentieke yogales (90 min) 2x p/wk € 83,50 p/mnd
Dynamic yogales (45 min) 2x p/wk € 48,00 p/mnd
Losse les authentieke yogales   € 15,50 p/mnd
Losse les dynamic yogales   €   8,00 p/mnd
Proefles authentieke yogales   € 10,00  
Proefles dynamic yogales   €   6,00  
Strippenkaart a 5x authentieke
yogales of 10x dynamic yogales
  € 65,00

 

Priveles Yoga   € 58,00   
Bodywork                                            € 58,00