Inspiratie

Inspiratie

Voor een ontspannen, gezond leven

Twee jaar na het auto ongeval zag ik voor de laatste controle een van de artsen in het ziekenhuis. Van de prognose die gesteld werd na het ongeval was weinig meer over. In opperste verbazing hoorde de arts mijn relaas. Ik ging op reis, ik verklaarde mijzelf beter. Na enkele maanden in het revalidatie centrum, waar ik opgenomen ben geweest, verliet ik het pand zonder rolstoel. Strompelend belandde ik op de achterbank van de auto die voor de draaideur stond te wachten. Eenmaal thuis volgde er eindeloos fysiotherapie en andere behandelingen, controles in het ziekenhuis en gesprekken met psychologen.

Ik besloot dat het allemaal niet voldoende was, ik wilde meer. Op een morgen wakker geworden besloot ik Yogalessen te gaan volgen. Het hield mij al een poosje bezig en liet mij niet meer los. Ik kon nauwelijks bewegen, alles deed mij zeer. Mijn getraumatiseerde lichaam wilde absoluut niet meewerken. Sterker nog, mijn lichaam smeekte me om terug in de rolstoel te kruipen. Ik weigerde en met nog meer vastberadenheid stortte ik mij op de Yogalessen.Dit werkte! In sneltreinvaart knapte ik op. Ik kon al gauw normaal lopen en fietsen. Ik werd sterker, mijn lichaam kwam tot rust, de pijn werd minder.
Al snel merkte ik dat niet alleen mijn lichaam opknapte, er gebeurde meer met mij. Er vonden allerlei veranderingen plaats. De manier waarop ik naar de dingen keek, de manier waarop de wereld draait, mijn denken, de dingen die ik belangrijk en onbelangrijk vond. Zelfs mijn eetpatroon veranderde. Mijn verdriet veranderde. Nee het ging niet weg, maar de manier waarop ik er mee omging en wat het met me deed veranderde. 

Ik leerde begrijpen wat Yoga werkelijk is. Ik leerde ook begrijpen wat Yoga niet is. Ik besloot mij meer te verdiepen in Yoga en te ontdekken welke geheimen en inzichten er schuil gaan in dit tijdloze fenomeen. De reis begon..

Tijdens mijn omzwervingen maakte ik kennis met Dhuruv, een inspirerende Yogi, met wie ik bevriend raakte.  Ik belandde in een klein hutje in de Himalayas. Ik kreeg de sleutel van de boekwinkel eigenaar bij wie ik een stapel boeken had gekocht over Yoga om te bestuderen. In de daarop volgende maanden wisselden Dhuruv en ik kennis en ervaring uit en beoefenden vooral veel Yoga. Geïnspireerd door deze bijzondere man en mijn eigen ervaringen, besloot ik om het pad van Yoga verder te volgen. Ik  besteedde veel tijd in ashrams en volgde diverse Yoga-opleidingen. De inzichten die ik hier vergaarde en de geheimen die verscholen liggen in Yoga, waar we zicht op krijgen door het eenvoudigweg te doen, gebruikte ik om mijn visie op Yoga, het leven en de wereld om me heen vorm te geven.

Mijn missie begon langzaam duidelijk te worden.
Na vele jaren van studie en het opdoen van praktijkervaring, was het tijd om de verworven inzichten te delen met anderen. Ik zelf heb de kracht van Yoga ervaren, niet alleen als methode om gezond en fit te worden, maar ook om inzicht te krijgen in je innerlijke zelf en de gedachtepatronen die ons leven beheersen. Niet voor niets ben ik er van overtuigd dat Yoga een ‘medicijn’ is voor zowel lichaam als geest. Om deze boodschap uit te dragen richtte ik in 2008 Yoga Knowhow op. De yogaschool in het Westland die lessen biedt voor iedereen die de kracht van Yoga wil ervaren. Inmiddels heeft Yoga Knowhow al veel mensen weten te inspireren en bijgedragen om de weg te vinden naar een gezonde, gebalanceerde levensstijl. 

Wilt u meer informatie over lessen bij Yoga Knowhow in het Westland, vul dan het contactformulier in onderaan deze website.

Onze Lessen

Dynamic yoga *  Hatha yoga flow

Deze les duurt 45 min. en heeft minder aspecten van yoga. Geen ademhalingsoefening, maar wel aandacht voor de ademhaling tijdens de les.Yoga in een modern jasje dus! Tijdens deze les werk je aan je conditie en dit past prima als je een drukke agenda hebt, maar toch iets wilt.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les, tijdens deze les is fluisteren toegestaan
 • Bewegen
 • Inspanning
 • Yogaflow, dynamisch bewegen
 • Diepte ontspanning

Authentieke yoga * Hatha / Raja yoga

Deze les duurt 90 minuten. Beleef alle aspecten van yoga. Ademhalingsoefening tijdens de les (Pranayama). Niet religieus, wel spiritueel. Versterk je zelf herstellend vermogen. Voor als je meer tijd wilt besteden aan jezelf. Als het duidelijk is dat je je levensstijl wilt veranderen.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les in stilte
 • Ademhalingsoefeningen, wisselend per les
 • Ontspanning
 • Bewegen
 • Houdingen aannemen en vasthouden, statisch
 • Diepte ontspanning

Als je een begin wilt maken om fitter te zijn

Je bent altijd eerder welkom om even te zitten of door een yogablad te bladeren
Yoga: geen beter, maar meer mens.


Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (Authentieke yogales)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Dinsdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Dinsdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Donderdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Donderdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Zaterdagochtend 09.30 tot 10.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Zaterdagochtend 10.30 tot 11.15 (Dynamic Level 2 yogales)

De nieuwe lestijden gaan in met ingang vanaf 15 januari.
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Authentieke yogales (90 min)    1x p/wk € 48,00 p/mnd
Dynamic yogales (45 min)  1x p/wk € 25,00 p/mnd
Authentieke yogales (90 min) 2x p/wk € 83,50 p/mnd
Dynamic yogales (45 min) 2x p/wk € 48,00 p/mnd
Losse les authentieke yogales   € 15,50 p/mnd
Losse les dynamic yogales   €   8,00 p/mnd
Proefles authentieke yogales   € 10,00  
Proefles dynamic yogales   €   6,00  
Strippenkaart a 5x authentieke
yogales of 10x dynamic yogales
  € 65,00

 

Priveles Yoga   € 58,00   
Bodywork                                            € 58,00