Yoga Muziek

Yoga Muziek

Yoga Playlist met de Yoga Knowhow top 10.

Hoe fijn is het om binnen te komen in je les op de heerlijke klanken van een mantra? De sfeer vangt je direct en haalt je uit je dagelijkse sleur. Even tijd voor jezelf. Even weg uit de drukte.

Behalve dat de muziek direct invloed heeft op je gemoedstoestand, geeft het je ook houvast om in ‘het moment’ te komen. Het ritme en de vibratie ondersteunen je en kunnen zelfs helpen om je adem te reguleren.

Aangezien zowel muziek als yoga beiden therapeutische kwaliteiten hebben, gaan ze goed samen en versterken elkaar zelfs. De helende kwaliteiten van yoga zijn onder de meesten van jullie wel bekend, maar iedereen zal ook wel een of meerdere ervaringen hebben waarbij je de kracht van muziek hebt ondervonden. Wanneer je je diepere emoties wilt doorgronden kan muziek een enorm krachtig hulpmiddel zijn. Ook het zelf zingen, of chanten, van mantra’s kan directe verlichting geven.

Tijdens onze lessen maken wij gebruik van zowel de kracht van muziek, als van het zingen. Iedere les start met muziek en eindigt met een mantra, gevolgd door een diepe stilte. Vaak horen we terug dat men geroerd is door de muziek en wordt ons gevraagd waar die mooie liedjes toch terug te vinden zijn.

Wij geven jullie graag onze persoonlijke top 10 yoga muziek, in willekeurige volgorde. Enjoy !

1.Maa Ambaa Lalitha Devi  / Ariavarta : Wanneer je in Rishikesh voor de Laxman Jula  bridge bovenaan de trap staat, is er een grote kans dat je dit nummer zult horen. Het is de Topseller van de lokale CD-winkel en niet voor niets is dit nummer zo populair. Het brengt je ‘instant relaxation’ en is perfect als intro voor je les.

2.Lingashtakam / Sacred Chants of Shiva: Deze prachtige ode aan Shiva zal je ook zeker niet onberoerd laten. Heeft een soortgelijke kalmerende werking als het voorgaande nummer op deze lijst.

3.Servant of Peace / Snatam Kaur: Deze mix van Sanskrit en Engels heeft een mooie opbouw, met indrukwekkende tekst. Dit nummer krijgt je zonder meer in de juiste yoga ‘flow’ .

4.Ganapati / Satyaa & Pari: Dit nummer werkt vooral aanstekelijk en leent zich voor de entrée, een warming-up of om lekker rustig op te dansen. De teksten zijn eenvoudig en zing je mee binnen no-time!

5.Govinda / Suzanne Sterling: Dit nummer is in diverse mixen terug te vinden en dat heeft een reden. De fijne beat en opzwepende melodie zorgen ervoor dat je moeilijk stil kunt blijven zitten. Fijn nummer om iedereen even lekker ‘wakker te schudden’ of even uit je dak te gaan!

6.Twameva / Sudha & Maneesh de Moor :  Nog zo’n fijn nummer waarbij Sudha’s etherische stem je weer compleet tot rust brengt.

7.Om Namo Bhagavate / Deva Premal: Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder een nummer van de Queen of Mantra Deva Premal. Dit nummer is toch wel een van onze favorieten en past in de playlist van iedere yogi(ni).

8.Om Namah Shivaya / Krishna Das: Nog zo’n stem die niet mag ontbreken! De mateloos populaire Krishna Das weet met zijn kirtans massa’s mensen in beweging en aan het zingen te krijgen. Dit nummer is onze favoriet en hebben wij inmiddels grijs gedraaid.

9.The River is Flowing / onbekend: Gezongen door vele artiesten, is dit het enige nummer in onze lijst dat volledig in het Engels is. Het is oorspronkelijk een Native American Folk lied, dat vandaag de dag o.a. door de Rainbow Family geadopteerd is, maar het is bovenal een prachtig nummer met een diepere laag.

10.Peaceful Om Namah Shivayah Mantra / onbekend: Last but not least, deze vredige mantra ook gewijd aan Lord Shiva. Dankzij het rustige tempo is dit nummer uitermate geschikt voor ademhalingsoefeningen, waarbij de in- en uitademing verlengd wordt (Ujjayi). Maar ook prima te gebruiken als achtergrond- en meditatiemuziek.

Deze lijst is natuurlijk nooit compleet, dus laat ons vooral weten welke favorieten niet mogen ontbreken en wie weet voegen we ze toe aan onze playlist!

Onze Lessen

Dynamic yoga *  Hatha yoga flow

Deze les duurt 45 min. en heeft minder aspecten van yoga. Geen ademhalingsoefening, maar wel aandacht voor de ademhaling tijdens de les.Yoga in een modern jasje dus! Tijdens deze les werk je aan je conditie en dit past prima als je een drukke agenda hebt, maar toch iets wilt.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les, tijdens deze les is fluisteren toegestaan
 • Bewegen
 • Inspanning
 • Yogaflow, dynamisch bewegen
 • Diepte ontspanning

Authentieke yoga * Hatha / Raja yoga

Deze les duurt 90 minuten. Beleef alle aspecten van yoga. Ademhalingsoefening tijdens de les (Pranayama). Niet religieus, wel spiritueel. Versterk je zelf herstellend vermogen. Voor als je meer tijd wilt besteden aan jezelf. Als het duidelijk is dat je je levensstijl wilt veranderen.

Wat houdt de les in:

 • Binnenkomst
 • Opwarmen en/of ontspannen
 • Aanvang van de les in stilte
 • Ademhalingsoefeningen, wisselend per les
 • Ontspanning
 • Bewegen
 • Houdingen aannemen en vasthouden, statisch
 • Diepte ontspanning

Als je een begin wilt maken om fitter te zijn

Je bent altijd eerder welkom om even te zitten of door een yogablad te bladeren
Yoga: geen beter, maar meer mens.


Onze Lestijden

Maandagochtend 09:00 tot 10:30 (Authentieke yogales)
Maandagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Dinsdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Dinsdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Woensdagavond 19.30 tot 21.00 (Authentieke yogales)
Donderdagavond 19.30 tot 20.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Donderdagavond 20.30 tot 21.15 (Dynamic Level 2 yogales)
Zaterdagochtend 09.30 tot 10.15 (Dynamic Level 1 yogales)
Zaterdagochtend 10.30 tot 11.15 (Dynamic Level 2 yogales)

De nieuwe lestijden gaan in met ingang vanaf 15 januari.
Lestijden

Onze Prijslijst

Prijslijst
Authentieke yogales (90 min)    1x p/wk € 48,00 p/mnd
Dynamic yogales (45 min)  1x p/wk € 25,00 p/mnd
Authentieke yogales (90 min) 2x p/wk € 83,50 p/mnd
Dynamic yogales (45 min) 2x p/wk € 48,00 p/mnd
Losse les authentieke yogales   € 15,50 p/mnd
Losse les dynamic yogales   €   8,00 p/mnd
Proefles authentieke yogales   € 10,00  
Proefles dynamic yogales   €   6,00  
Strippenkaart a 5x authentieke
yogales of 10x dynamic yogales
  € 65,00

 

Priveles Yoga   € 58,00   
Bodywork                                            € 58,00